Begrippenlijst

Voor de Caribbean Service met de bestemmingen Aruba, Curacao/Bonaire, St. Maarten / Saba / St.Eustatius maken wij een maandelijkse afvaartlijst op, welke u kunt aanklikken op afvaartlijst. Voor alle overige bestemmingen ter wereld kunt u contact met ons opnemen.

 

Allways Transport B.V. beschikt over een wereldwijd agentennetwerk. Op bestemming staat de agent welke in de b/l wordt genoemd voor u klaar om de gemaakte afspraken na te komen.

 

Voor elke zending wordt een set bs/l opgemaakt. De b/l is een vrachtbrief waarop alle zendinggegevens vermeld staan, zoals de aard van de goederen, afzender/shipper en de ontvanger/ consignee. Tevens hierop de lokale agent welke voor afhandeling zorg draagt.

 

af werk/ex works, f.o.b. (free on board), c.&f (cost & freight) c.i.f. (cost insurance freight). Al naar gelang afspraken tussen verlader en ontvanger kan verlader leveren af werk, f.o.b., of de zeevracht al dan niet incl. verzekering betalen.f.o.b.= free on board. De leverancier betaalt de vracht en inladen van LCL zendingen t/m geladen in container en bij FCL tot geladen van de container aan boord zeeschip.

 

een volle 20’ of 40’ met lading van 1 verlader naar 1 ontvanger.

 

groupage, de container wordt beladen met de goederen van meerdere verladers aan meerder ontvangers.

 

Het hoofdbestanddeel is de zeevracht, bijkomende kosten zijn onder andere: inladingskosten, douane-document, bs/l (bills of lading/connossementen). Verdere bestanddelen kunnen zijn: trucking van FCL/LCL, verzekeringskosten. U kunt bij ons offerte aanvragen voor al uw zendingen, luchtvracht of zeevracht.

 

Wij kunnen via de reguliere kanalen zorgdragen dat uw goederen All risk verzekerd (wereldwijde dekking) zijn gedurende het transport. En als bewijs ervan krijgt u van de tussenpersoon een polis. Deze polissen worden opgemaakt zodra uw zending is vertrokken.
Schuiven naar boven